• Een nieuwe muzikale bewerking van Dicken's A Christmas Carol in de Grote Kerk Alkmaar! Vier Kerst met een heerlijke familiemusical in de mooiste huiskamer van Alkmaar.

    Een nieuwe muzikale bewerking van Dicken's A Christmas Carol in de Grote Kerk Alkmaar! Vier Kerst met een heerlijke familiemusical in de mooiste huiskamer van Alkmaar.
  • 1

500 jaar Grote Kerk Alkmaar

In 2018 vieren we 500 jaar Grote Kerk Alkmaar met Scrooge, de kerstmusical!

A Christmas Carol

Scrooge, de kerstmusical is een nieuwe muzikale bewerking van het ultieme kerstverhaal "A Christmas Carol" van Charles Dickens. Het verhaal gaat over de gierigaard Ebenezer Scrooge, die een grote hekel heeft aan Kerstmis, liefdadigheid en mensen in het algemeen. Op Kerstavond krijgt Scrooge bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Deze kondigt bij Scrooge aan dat hij bezoek zal krijgen van drie geesten. Zij nemen hem vervolgens mee op een onvergetelijke reis waarbij Scrooge inzicht krijgt in de man die hij vroeger was, nu is en mogelijk in de toekomst zal worden. Als Scrooge beseft dat nog niet alles vast ligt, probeert hij op Kerstdag al het onrecht dat hij iedereen heeft aangedaan recht te zetten. Geesten en veel humor vormen de basis voor deze heerlijke en vlotte familiemusical die u niet mag missen.

Ook deze productie van het project Alkmaar op zijn best vindt plaats in de mooiste huiskamer van Alkmaar: de Grote Kerk. Ter ere van het 500-jarig bestaan van de kerk zijn er het gehele jaar bijzondere evenementen. In december 2018 toveren wij de kerk om tot een groot Kerstfeest!

Grote Kerk Alkmaar 500 jaar - Wij doen mee!

 

December 2018

Volg ons op Facebook voor het laaste nieuws en leuke kortingsacties!

Goede koorzangers gezocht!

Houd jij ook zo van Kerst en kun je zingen? Dan is Scrooge, de kerstmusical het project voor jou! Wij stellen een projectkoor samen dat onder leiding van koorleider Olaf van Rijn het materiaal zal gaan instuderen. Je repeteert vanaf 8 september wekelijks op zaterdagochtend. Schrijf je nu in!

Vrijwilligers gezocht!

Wil jij ons helpen om een fantastische kerstvoorstelling te realiseren in de Grote Kerk? Meld je dan nu aan!