• december 2018Je kunt je nu inschrijven voor de audities!

  Je kunt je nu inschrijven voor de audities!
 • 1

500 jaar Grote Kerk Alkmaar

In 2018 vieren we 500 jaar Grote Kerk Alkmaar met Scrooge, de kerstmusical!

Het wereldberoemde kerstverhaal

Scrooge, de kerstmusical is een nieuwe muzikale bewerking van het ultieme kerstverhaal "A Christmas Carol" van Charles Dickens. Het verhaal gaat over de gierigaard Ebenezer Scrooge, die een grote hekel heeft aan Kerstmis, liefdadigheid en mensen in het algemeen. Op Kerstavond krijgt Scrooge bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Deze kondigt bij Scrooge aan dat hij bezoek zal krijgen van drie geesten. Zij nemen hem vervolgens mee op een onvergetelijke reis waarbij Scrooge inzicht krijgt in de man die hij vroeger was, nu is en mogelijk in de toekomst zal worden. Als Scrooge beseft dat nog niet alles vast ligt, probeert hij op Kerstdag al het onrecht dat hij iedereen heeft aangedaan recht te zetten. Geesten en veel humor vormen de basis voor deze heerlijke en vlotte familiemusical die u niet mag missen.

Ook deze productie van het project Alkmaar op zijn best vindt plaats in de mooiste huiskamer van Alkmaar: de Grote Kerk. Ter ere van het 500-jarig bestaan van de kerk zijn er het gehele jaar bijzondere evenementen. In december 2018 toveren wij de kerk om tot een groot Kerstfeest!

Grote Kerk Alkmaar 500 jaar - Wij doen mee!

'Alkmaar op zijn best'

Alkmaar op zijn best is het projectmatig bundelen van artistieke kwaliteit in de amateur-podiumkunsten rond een periodieke theaterproductie, ondersteund door, en in samenwerking met lokale overheid, culturele instellingen, het bedrijfsleven en professionals uit het vak, erop gericht om amateurtalent verder te ontwikkelen, artistiek hoogwaardige theaterproducties mogelijk te maken en het aanbod amateurpodiumkunst te verrijken.

Lees meer

December 2018

Verkooppunt: Boekhandel Feijn - Laat 47 - Alkmaar. Bij de informatiebalie kunnen ze u helpen aan uw kaarten voor Scrooge, de kerstmusical. Bij Boekhandel Feijn kunt u uiteraard ook pinnen.

Audities

Je kunt je tot en met 30 september aanmelden voor de audities van Scrooge. Klik op de button voor meer informatie en vul het auditieformulier in!

Koorinschrijvingen

Net als bij onze productie Jesus Christ Superstar zullen we gaan werken met een groot koor. Meer informatie en wanneer je je hiervoor kunt inschrijven, vind je tzt op deze website. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze planning en activiteiten? Volg ons op Facebook!

Vrijwilligers

Voor o.a. de hosting van dit grootse evenement gaan wij in 2018 op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Meer informatie en wanneer je je hiervoor kunt inschrijven, vind je tzt op deze website. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze planning en activiteiten? Volg ons op Facebook!

Zingende figuranten gezocht!

Ben je flexibel en in voor een nieuwe ervaring? Kun je ook zingend uit de voeten als je niet in een traditionele kooropstelling staat? Dan is Scrooge, de kerstmusical het project voor jou! Ook deze keer stellen wij een projectkoor samen dat onder leiding van band- en koorleider Ton Rombout het materiaal zal gaan instuderen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je tot 15 november inschrijven.

Het team

Het artistieke en organisatorische team van deze productie

 • Oscar Koch
  Productieleider
 • Maarten Elout
  Artistiek leider, regisseur
 • Majella van Ispelen
  Regisseur en ass. productie
 • Jerry Bloem
  Muzikaal leider, dirigent
 • Sophie van Hecke
  Choreograaf, ass. regie
 • Ruud Luttikhuizen
  Repetitor

Oscar is de voorzitter, zakelijke motor en productieleider van Superstar. Hij is een inspirator voor iedereen die aan onze unieke Alkmaarse producties een steentje bijdraagt.

Als bestuurder beheert Oscar de zakelijke kant van de stichting, zorgt hij o.a. voor subsidies en sponsoring, en onderhoudt hij de contacten met alle partijen die betrokken zijn bij deze megaproductie. Ook bemoeit hij zich graag met de techniek.

Maarten is verantwoordelijk voor het totale artistieke proces. Hij schrijft voor Scrooge het libretto en samen met Majella creëerde hij het treatment van het stuk én doet hij de regie.

Maarten is de initiator van de stichting en de artistiek leider van Superstar. Als bestuurder is hij verantwoordelijk voor de visie en strategie van de stichting en zijn projecten, de vormgeving, de PR en alles op het web.

Majella ontfermt zich samen met Maarten over het treatment van het stuk en de regie én zij begeleidt de cast. Daarnaast neemt zij gedeeltelijk de productieleiding op zich.

Als bestuurder is onze productionele duizendpoot verantwoordelijk voor het secretariaat, de dagelijkse communicatie en ontelbaar veel meer. Majella volgt een toneel- en regieopleiding in Amsterdam.

Jerry vervult in deze productie opnieuw de rol van muzikaal leider. Hij componeert de muziek voor Scrooge en voert de muzikale regie over band, koor, ensemble en solisten. Tijdens de voorstellingen dirigeert hij.

Jerry is ondernemend artiest, dirigent, componist/arrangeur in diversen genres. Hij verrijkte zich aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater en is creatief betrokken bij het maken van diverse theatervoorstellingen waarmee hij door Nederland toert.

Sophie neemt bij deze productie opnieuw de choreografie voor haar rekening. Tevens assisteert zij Majella bij de regie van de koren en de regie en begeleiding van de junioren.

Sophie is geboren en getogen Alkmaarse en afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Uitvoerend is Sophie werkzaam als zangeres, achter de schermen als choreograaf, regisseur, musicaldocent, zang- en spelcoach en theatermaker.

Ruud vervult bij deze productie de rol van repetitor: hij studeert de zangpartijen in met het ensemble en de solisten.

Ruud volgde twee studies aan het Utrechts Conservatorium en startte hierna zijn eigen pianolespraktijk. Hij begeleidt verschillende koren, solisten en musici, professionele artiesten en amateurszangers. Al vele jaren is hij de repetitor bij The Cast (The Wiz, Joe, Fame, Aïda, Belle & het Beest, Zorro) en Enthousiable (Pippin, Jekyll and Hyde). Bij het grootste popkoor van Nederland “Broadway” maakt Ruud al een aantal jaren deel uit van het combo.